Een nieuw boek!

Binnenkort verschijnt het vijfde boek over het Apostolisch Genootschap: Op het tapijt gebracht.

Met als centrale vragen: Waarom besloten 30.000 leden kort na de oorlog God terzijde te schuiven en achter één man aan te lopen? En hoe kon het in de loop der jaren zo misgaan?

Door Apostelkind van Renske Doorenspleet kwamen vele honderden ex-leden tot het besef dat ze niet gek waren, en dat ze niet alleen zijn. Dat hun opvoeding in dit gesloten genootschap ze misvormd heeft, en dat ze op jonge leeftijd al zijn aangetast in hun autonomie en ontwikkeling, met soms verstrekkende gevolgen voor hun verdere leven.

Hoe kon het gebeuren dat in een genootschap dat toch vooral naastenliefde predikt talloze misstanden decennialang onder het tapijt werden geveegd?

De schrijver gaat in de wetenschap op zoek naar antwoorden, en vindt ze ook.

Klik hier voor meer informatie.

***

Eerder verschenen:

Gemeenschap van Ton Anbeek, een roman waarin het Apostolisch Genootschap een grote rol speelt.

Oom Apostel van Maarten Valkenburg, een verhaal over drie generaties apostolischen.

Apostelkind van Renske Doorenspleet.

Over Apostolisch-zijn gesproken van Frederique Demeijer.

5 reacties op “Een nieuw boek!

 1. Nou, ik ben er uit, hoor …

  Dat ik :

  Naar de Geest uit Gód geboren ben, wil zeggen dat ik “opnieuw geboren” ben !

  Dus ik ben géén “Mens met een ziel” …

  Ik ben Krachtig in de Geest van Christus.

  Ik ben er blij 😁 mee … !

  Het Genootschap heeft hierna “mooie” dwaalsporen uitgezet, in mijn leven … !

  Ik leek toen op een dóórgestoken kaart.

  Ik heb dat gelukkig 😊 overleefd … 🍀!

  DAT IS WERKELIJK BEST KNAP VAN MIJ

 2. Het boek op het tapijt is binnen! Een eerste zigzag in het boek gemaakt. Veel materiaal en heel veel verwijzingen. Niet snel even lezen dus. Elk boek en elke bron voegen weer belangrijke inzichten toe. Vooral naar het apgen, die nog steeds niet beseft dat ze er iets mee moeten ipv externe therapeuten in te huren om hun probleem af te kopen. Wanneer gaan ze zelf aan de slag en in therapie?

   1. Ik weet niet waarop je doelt met de opmerking waarmee je aangeeft een feitelijke grondslag te missen in een onderdeel van een commentaar, maar het roept bij mij vragen op. Ten eerste het wordt niet gepresenteerd als een feit maar als een conclusie. Ten tweede is van belang dat aan deze conclusie een berg van feiten ten gronslag ligt die op wetenschappelijke wijze is geanalyseerd. Ten derde zou het prijzenswaardig zijn als je je pijlen zou richten op de juistheid van de aan de conclusie ten grondslag liggende feiten en de analyse daarvan. Tot slot ben ik van oordeel dat je met je korte reactie niet alleen compleet de plank misslaat, maar dat je hiermee ook op een tendentieuze wijze stemming probeert te maken tegen een volstrekt integeer commentaar. In één woord: bah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *