Reactie AG op consternatie over persbericht

Op 18 juli publiceerde het apostolisch genootschap onderstaand bericht op de eigen website, naar aanleiding van de agitatie van betrokkenen naar aanleidingen van het persbericht van 13 juli, waarin zonder overleg met de gespreksleden alvast een aantal conclusies van het apostolisch genootschap zelf met de media werden gedeeld.

“We begrijpen uit diverse reacties die wij kregen, dat het persbericht van afgelopen maandag voor verwarring heeft gezorgd. Daarom willen we je hierover meer duidelijkheid geven:


De in het persbericht gedeelde bevindingen zijn niet de specifieke uitkomsten van de dialoogbijeenkomsten en we willen zeker niet vooruitlopen op de uitkomsten daarvan. De dialoog bijeenkomsten zijn voor ons onderdeel van een bredere reflectie op ons verleden. We hebben eerder toegezegd om voor de zomervakantie met een reactie naar buiten te komen.

Er is, naast de dialoogbijeenkomsten, via meerdere kanalen, informatie tot ons gekomen: vele persoonlijke gesprekken, e-mailcontacten en wat op social media voorbijkwam. We hebben besloten een paar van deze algemene bevindingen, zoals eerder toegezegd, alvast naar buiten te brengen.

Om aan te geven dat we dit traject serieus nemen en een beweging aan het maken zijn met alles dat we meekrijgen. Ook willen we niet duiken, maar in tegenstelling tot vroeger de luiken open zetten. Ook voor schaduwkanten uit onze geschiedenis.


Wat de dialoog bijeenkomsten betreft geldt nog steeds hetgeen eerder is gecommuniceerd: de gedigitaliseerde flipovers en de rode draden (uit de flipovers en de nagezonden aanvulling) worden eerst (minstens een week) van tevoren aan jullie gestuurd, voordat deze worden gepubliceerd op onze website.

We zullen zo snel mogelijk na publicatie met een reactie en de te nemen stappen naar buiten treden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *