Mededelingen van Priester Lurck

Maak kennis met de priester die tot in de vezels is doordrenkt van het Apostolische taalgebruik en de Apostolische rituelen.

Hij neemt u mee in zijn wondere wereld. Voor ingewijden een feest van herkenning. Voor de buitenstaanders waarschijnlijk zeer vermakelijk, maar ook grotendeels onbegrijpelijk. Wees gerust: u staat niet alleen. De meeste Apostolischen begrepen er ook niks van. Al is het maar omdat bijvoorbeeld veel woorden in geen enkel woordenboek voorkwamen.

Klik hier voor de eerste cartoon in een – hopelijke – lange reeks.

Priester Lurck is een creatie van Erik van der Esch, kunstenaar. Erik is geboren in 1956 en tekent Priester Lurck al sinds de jaren 90 uit ergernis over de constatering dat er niets veranderd was, zoals men zei, en als reactie op de bloedserieuze stemming die in het apostolisch genootschap veelal de boventoon voerde.

Door humor komt er wat lucht bij het onderwerp en dat is broodnodig. Bovendien getuigt het van religieuze emancipatie.

10 reacties op “Mededelingen van Priester Lurck

  1. Aangenaam kennis met u te maken, priester Lurck! Ik ben erg benieuwd naar uw verdere avonturen in apostolenland, ennuh… een flinke dosis humor, dat is wel even nodig, zeg, dus dank, veel dank, en zal u volgen want ‘buiten u voor ons geen leven’ (ofzoiets)

  2. Priester Lurck, heel veel dank voor de broodnodige lucht In dit Benauwende Gebeuren . Bent u nu Religieus Humorist? Ik hoop het van harte en gun u van heler harte een Buiten Gewoon Hoog Leraarschap toe in dit vakgebied want de Wereld snakt daar naar.
    Hartelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *